شهرستان بوکان
اقتصاد بوکان متکی به حوزه صنعت و صنایع خرد و بخش اندکی مربوط به گردشگری و مسافران است. قدمتِ بناهای تاریخی داخل شهر به دوره قاجار برمیگردد و نماد این شهر، قلعه سردار است. رهآورد مردم آن، فرش دستباف، ترشی، سبزیجات، لبنیات محلی و میوههای فصلی است.
گردشگری و کشاورزی
بوکان با داشتن پتانسیل های مختلف در بخش کشاورزی از قابلیتهای خوبی در صنعت گردشگری کشاورزی برخوردار است. این شهرستان به دلیل قرار گرفتن در مسیر کریدور شمال به جنوب کشور و داشتن سیمای اجتماعی در صورت توجه می تواند به قطب صنعت توریسم و گردشگری تبدیل شود. گردشگری به عنوان حوزه ای که رشد و پیشرفت آن می تواند به رشد اقتصادی و دستیابی به توسعه پایدار منجر شود.
معادن
به دلیل وجود نیروی کار ماهر و آموزش دیده و خدمات، دومین شهر مهاجرپذیر کشور است. 128 محدوده معدنی ثبت شده در استان وجود دارد که 25 واحد فعال و 103 واحد معدنی غیرفعال هستند. 10 معدن سنگ تزئینی (مرمریت، تراورتن و …) در شهرستان بوکان فعال هستند. با توجه به پتانسیل های شهرستان، خواهان جذب سرمایه گذار برای احداث واحدهای فرآوری مواد معدنی در مقیاس بزرگ هستیم. بوکان ذخایر غنی آهک، خاک های نسوز و بوکسیت در اختیار دارد.
میزان استخراج در معادن شهرستان بوکان ۶۳۰ هزار تن در سال است و این میزان، کمتر از ظرفیت استخراج در این شهرستان است. استفاده از نیروهای بومی در معادن بوکان برای کاهش نرخ بیکاری ضروری است
تولید کاغذ
شهرستان بوکان ظرفیت بالایی در تولید کاغذ دارد. به گزارش آژانس خبری چاپ و بسته بندی ایران، سالانه بهمیزان دو میلیارد دلار کاغذ وارد کشور میشود، از سنگ آهک میتوان کاغذ تولید کرد و با توجه به این که شهرستان بوکان پتانسیل بالایی در تولید کاغذ دارد، با جلوگیری از خام فروشی و جذب سرمایهگذار، توانایی تولید کاغذ در بوکان، وجود دارد.
استخراج آهن
چهار محدوده شکل گیری آهن در شهرستان بوکان وجود دارد، آهن بهعنوان یک فلز استراتژیک برای توسعه شهرستان بوکان عنصری کلیدی بهشمار میرود اما تاکنون در این زمینه فعالیت خاصی صورت نگرفته است و اکتشاف نهایی این فلز در بوکان انجام نشده است.
دیدگاهتان را بنویسید